De ce este recomandat să folosim ip-uri dedicate?

IP-ul este standardul de comunicații utilizat de echipamentele IT prin care se pot identifica într-o rețea.  Astfel, pentru ca un calculator să se poată conecta la internet are nevoie de o adresa de ip atribuită de furnizorul de internet. IP-ul identifică astfel un calculator dintr-o rețea, este ca adresa poștală prin care o locuință este identificată pe planetă. Ca și adresele, ip-urile sunt unice.  Ele pot fi alocate permanent unui calculator sau server ori temporar, de către furnizorul de internet, fiind realocate la fiecare nouă sesiune nouă online, calculatoarele conectate având atribuite astfel așa numitele ip-uri dinamice. IP-ul înseamnă deci Internet Protocol și este un standard de comunicații între echipamente. Acest protocol are mai multe versiuni, versiunile 4 și 6 (denumite IPv4 și IPv6) sunt destinate publicului larg, în vreme ce versiunea 5 este un protocol experimental.

Site-urile pe care navigăm sunt stocate pe servere care au atribuite câte unul sau mai multe ip-uri. Când spiderii trimiși de Google cercetează un site, acesta culege și informația referitoare la ip. Când unul sau mai multe site-uri împart același ip, atunci spiderul nostru stochează această informație, determinând astfel faptul că acel număr de site-uri rulează pe aceași „mașină”.

Până aici totul este ok. Problema apare când unul sau unele din site-urile vecine încep să împrăștie pe internet viruși, coduri warez, pornografie, sau alte fișiere netolerate de motoarele de căutare. Google reacționează astfel penalizând, banând sau scăzând în rezultate site-urile respective și implicit ip-ul atribuit lor. Astfel, fară să știm de ce, ne putem trezi cu paginile site-ului neindexate.

Ip-ul dedicat conferă o imagine mai serioasă unui site și poate aduce mai multe avantaje companiilor care pot rula VPN, Virtual Private Network, sporindu-și astfel gradul de securitate din interiorul rețelei care poate fi manegeriată mai bine.

Un IP sau mai multe pot fi achiziționate în general de la firma de hosting unde sunt găzduite site-urile. Este important ca ip-urile cumpărate să fie noi, în cazul celor refolosite existând riscul ca acestea să fi fost folosite intr-un mod negativ, din punct de vedere SEO.

FacebookLinkedInTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Current month ye@r day *

Post Navigation

Facebook IconTwitter IconVisit Our Google + PageVisit Our Google + Page