Indicatorii SEOMoz: MozRank, Page Authority și Domain Authority

indicatorii-mozSEOmoz este o companie americană specializată în software de marketing. Firma a fost fondată în 2004, inițial oferind consultanță iar din 2010 a început să dezvolte soft-uri necesare in SEO, în 2012 ajungând la cifra de afaceri de 12 milioane de dolari. Anul acesta compania și-a schimbat denumirea din SEOmoz in Moz. Pe site-ul moz.com se găsesc mai multe tool-uri foarte utile în seo precum și o comunitate foarte mare de pasionați și întreprinzători ai acestui domeniu.
Accesul la comunitate se face gratuit prin înregistrarea unui cont, o parte din tool-uri sunt gratuite iar o parte sunt contra cost.

Un tool gratuit și foarte util este MozBar care afișează câteva sisteme metrice foarte utile:

 • MozRank este o cunoscută alternativă la Page Rank și reprezintă scorul de calitate atribuit fiecărui site în parte și importanța unei pagini web. Calculul acestuia este dat de numărul și calitatea paginilor care au link către site-ul în cauză iar numerele atribuite sunt de la 0 la 10.
 • Page Rank Authority (PA) este indicatorul calculat de Moz la nivelul unei singure pagini web și se referă la calitatea acesteia și la cât de bine rankează în Google.  Cu cât o pagină are o autoritate mai mare, cu atât va fi mai bine clasată în rezultatele Google. Față de page rank, autoritatea unei pagini se calculează pe o scară de la 1 la 100. Un factor important care influențează autoritatea unei pagini îl reprezintă link-urile de calitate obținute de la alte pagini cu autoritate din domeniu.
 • Domain Autority (DA) față de autoritatea paginii, autoritataea domeniului se calculează la nivel de întreg domeniu sau subdomeniu. La fel, calculul se face pe o scara logaritmică de la 1 la 100. Autoritatea unui domeniu este influențată de mai mulți factori, însă cel mai de seamă se rezumă tot la numărul și calitatea link-urilor obținute.

Moz SEO Toolbar poate fi salvat. Prin abonamente cu plată se pot accesa mai multe sisteme metrice ale companiei și câteva tool-uri mai avansate foarte utile în SEO cum ar fi Moz Analitycs.

De-a lungul anilor multi dezvoltatori software au scos pe piață și continuă să scoată diverse aplicații utile în domeniul  optimizării. Cele ale companiei Moz sunt printre cele mai accesate, renumite și recomandate, 85% din încasările companiei venind din aceste abonamente.

FacebookLinkedInTwitterGoogle+

6 Thoughts on “Indicatorii SEOMoz: MozRank, Page Authority și Domain Authority

 1. calin gabriel on noiembrie 19, 2013 at 7:12 am said:

  Pe unele site-uri imi zice ca moz rank-ul meu e prea mic.De ce?Dupa ce criterii acorda un calificativ?

 2. asa cum scrie mai sus „Calculul acestuia este dat de numărul și calitatea paginilor care au link către site-ul în cauză iar numerele atribuite sunt de la 0 la 10.”

 3. Moz Rank-ul mediu este in general 3. Scorul e calculat deci pe baza voturilor altor site-uri catre site-ul respectiv. Mai multe despre asta se gasesc pe site-ul companiei Moz: http://moz.com/learn/seo/mozrank

 4. Page Authority pe open site explorer pentru blogul meu este 48. Ce se intampla cu Page rankul Google?

 5. DA si PA te ajuta in SERP?

 6. Mirela on august 19, 2017 at 4:30 pm said:

  Multumesc pentru aceste informatii. Imi sunt de un real folos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Current month ye@r day *

Post Navigation

Facebook IconTwitter IconVisit Our Google + PageVisit Our Google + Page