Din iunie 2016 utilizatorii obişnuiţi pot testa cele mai noi variante Maps via Google Maps Beta

google-maps-betaNu mai este un secret pentru niciun utilizator al tehnologiilor moderne online faptul că fiecare aplicaţie are în general trei „canale” special gândite pentru lansarea unor noi versiuni: stable, beta, development. Pe canalul stable apar de obicei versiunile finale ale aplicaţiilor, pe canalul beta apar versiunile de încercare, forme nefinalizate ale aplicaţiilor şi programelor care au nevoie de un feedback solid din partea utilizatorilor, sunt aşa numitele build-uri neoficiale. În fine, al treilea canal, development, include doar aplicaţii de abia scoase din „laboratoarele” companiilor, cu multe erori şi o funcţionare instabilă, care au şi ele nevoie de testare foarte multă până să treacă pe canalul beta.

Google, una dintre cele mai mari companii care activează pe mai multe paliere ale producţiei de aplicaţii şi software online şi offline, are şi ea astfel de canale pentru mai toate aplicaţiile. Chiar şi un program special pentru posesorii de Android, Android beta, acolo unde se poate testa „la liber” cam tot ce apare nou şi cât de cât stabil, şi poartă marca Google.


La începutul lunii iunie 2016, Google a făcut o mişcare strategică şi a permis utilizatorului Android „de rând” să experimenteze tehnologiile care urmează să fie lansate în mod oficial şi versiuni de hărţi şi care au legătură cu Google Maps. Noutatea versiunii Beta constă în faptul că oricine poate să între în program fără să facă parte dintr-un Grup în prealabil. Google Maps Beta poate fi descărcată de ceva vreme din Play Store, permite instalarea de build-uri neoficiale ale Maps. Aderarea la comunitatea testerilor se realizează foarte simplu, prin bifarea opţiunii Become a Tester din pagină aplicaţiei din Play Store, cu o autentificare anterioară în contul Google. La actualizarea obişnuită versiunea stabilă va fi înlocuită mereu cu cea de testare, beta.

Numărul versiunii Maps este 9.27, pentru început diferenţele nu sunt aşa de mari faţă de aplicaţia din canalul Stable, însă pe viitor, pe măsură ce programul de testare se dezvoltă, vor apărea nişte schimbări majore în aplicaţia Beta.
Ce se observă la o prima analiză a versiunii beta pentru testeri este că sunt mai multe tool-uri în secțiuniunea Setări Notificări şi în Navigaţie. Cele mai radicale schimbări sunt însă la capitolul notificări care pot apărea în timpul folosirii aplicaţiei de testare. Astfel avem „show pending contributions notifications” şi „driving notifications”, două „scurtături” tip notificare ce permit userilor să aibă control complet asupra anumitor caracteristici ale aplicaţiei.
Ce impact are această mişcare a Google pentru utilizatori? Prin primirea de update-uri mai dese şi o aplicaţie modernă, îmbunătăţită permanent, orice drum şi aventură va fi mereu sigură şi mai rapidă cu ajutorul aplicaţiei dezvoltate de gigantul it.

Ce impact are pasul făcut pentru Google? Va putea să remedieze mai rapid erorile cu un feedback mai puternic şi mai valoros din partea unor utilizatori care încearcă produsul respectiv, eficientă maximă, cheltuieli minime pare să fie politică nouă a companiei americane. Că de obicei, trebuie să ştiţi că astfel de versiuni sunt instabile, au erori, pot să ducă la funcţionarea incorectă a dispozitivelor. Toate datele transmise de utilizatori vor ajunge la Google via un link special pentru semnalarea diverselor probleme. La un moment dat, dacă un user doreşte să iasă din programul de testare, o poate face simplu prin accesarea unui link.

Per total, progamul celor de la Google este foarte bine pus la punct şi corect faţă de utilizatori, nimeni nu este forţat să fie tester forever sau să aibă instalate doar aplicaţii cu mici probleme. În 2013, Google a permis pentru prima dată utilizatorilor să testeze diverse aplicaţii via Google Play Store. Prima aplicaţie a companiei care a beneficiat de testare beta pentru cine dorea a fost aplicaţia Google, căreia i-au urmat şi alte aplicaţii Android dezvoltate de Google, până la recentul Google Maps Beta.

FacebookLinkedInTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Current month ye@r day *

Post Navigation

Facebook IconTwitter IconVisit Our Google + PageVisit Our Google + Page