Oricine vrea să îşi promoveze produsele și serviciile pe Facebook şi vrea să o facă la modul profesionist, să aibă o campanie publicitară cât mai bine targetată, foloseşte Facebook Pixel. Este practic singura modalitate prin care se poate optimiza eficient campania pentru obiective specifice şi prin care se poate asigura o monitorizare constantă a succesului ei. Indiferent că vreţi să monitorizaţi tracking conversions sau click-urile atrase de site ori vă doriţi să construiţi audienţe particularizate în funcţie de nevoile advertiserilor, implementarea sistemului Facebook Pixel este un must have.
Deşi sună destul de ciudat în aparenţă, Facebook Pixel este doar un fragment de cod în JavaScript folosit doar pentru un anume site. Odată implementat codul, se pot măsura, optimiza şi contura audienţe pentru anumite campanii publicitare. Avantajul oferit de Facebook Pixel ţine de utilizarea acţiunilor userilor pe toate dispozitivele unde a fost accesat site-ul companiei, de unde şi eficientizarea campaniei de publicitate de pe Facebook. În practică, Facebook Pixel poate să măsoare conversiile inter-dispozitiv, adică să vadă ce dispozitive ai folosit până să apară conversia, să targeteze doar acei useri care ar fi interesaţi de produsele şi serviciile tale, să rețintească reclamele spre vizitatorii site-urilor, prin crearea de audienţe personalizate în mod automat – apar la fel de simplu şi audienţe asemănătoare.
Mai adăugăm şi reclame dinamice gata de rulat pentru produse specifice şi statistici complexe de audienţă şi descoperim un Facebook Pixel foarte inteligent. Recent echipa Facebook a dezvoltat funcţionalitatea acestui cod cu o nouă funcţie numită Advanced Matching pentru Pixel Conversion. Advertiserii care au implementat Pixel vor putea de acum încolo să folosească mai bine datele care le primesc de la utilizatori pentru că noua funcţie Advanced Matching înseamnă în primul rând conversii mai multe, de calitate, optimizarea reclamelor pe Facebook şi ajungerea la audienţe mai largi cu ajutorul reclamelor dinamice şi audienţelor personalizate. Funcţia se adresează audienţelor personalizate (Custom Audiences) şi elimină limitările care existau înainte, email, număr de telefon şi mobile advertiser ID, Facebook app user ID.
Acum advertiserii pot obţine următoarele date de la cei ce vizitează website-urile companiilor: nume, prenume, ZIP sau cod poştal, oraş, stat, ţară, data naşterii, anul naşterii, vârstă, genul. Cu aceste date la purtător, la advertiser în speţă, performanţele obţinute via direct marketing şi campaniile de publicitate planificate atât de minuţios vor fi mult mai bune şi mai uşor de monitorizat. În faza beta, conform specialiştilor de la Facebook, noua funcţie a reuşit să crească cu 10% conversiile atribuite şi cu 20% reach-ul campaniilor retargetate. Iar dacă vă puneţi problema vieţii private a celor care vor accesa site-ul companiei, Facebook are o explicaţie şi pentru această situaţie. Toate datele care ajung să fie „filtrate” de Facebook Pixel trec printr-un proces complex de „hashing” local la nivel de browser înainte să ajungă pe serverele Facebook pentru procesul şi mai dificil de „matching”. Hashing-ul tranformă datele colectate în mesaje scurte criptate care nu pot fi citite decât după decriptare.
La finalul procesului Facebook şterge toate hash-urile. Nicio informaţie privată nu e colectată sau stocată pe serverele Facebook, au subliniat reprezentanţii companiei. Implementarea Advanced Matching se face foarte simplu, prin modificarea codului Facebook Pixel.
În concluzie, Advanced Matching este pasul următor pe care Facebook şi l-a asumat recent pentru îmbunătăţirea experienţei advertiserilor pe reţeaua de socializare şi a personaliza experienţa marketingului de brand în relaţie cu potenţialii clienţi.
Pe viitor, datele colectate prin Advanced Matching vor putea fi folosite foarte simplu pentru a plasa numele, locaţia şi vârsta userilor pentru a obţine conversii mai bune prin reclame special gândite şi create, implementate pentru o anumită audienţă interesată de produsele şi serviciile companiei respective.