Avantajele aduse de Social Bookmarking

Înscrierea în rețele se social bookmarking este una din metodele de promovare folosite de webmasteri pentru a crește numărul de vizitatori de pe site. Rețelele de bookmarking permit utilizatorilor să adauge marcaje prin intermediul descrierilor și a cuvintelor cheie. Utilizatorii pot stoca, gestiona și organiza marcajele resurselor online.

Primele servicii de social bookmarking au apărut în anul 1996, însă în anul 2003 apare Delicious care răspândește termenul de social bookmarking și etichetare (tagging). În general, marcajele sunt publice, dar pot fi salvate și în privat sau doar cu anumite grupuri de persoane din rețeaua respectivă, astfel acei oameni pot vedea marcajele (bookmars) în funcție de categorii și tagguri. Există și la noi câteva servicii de social bookmarking și probabil numărul acestora va crește.

La ce ajută înscrierea în directoare sociale și care sunt avantajele aduse de acestea?

În prima fază site-urile de social bookmarking pot ajuta oamenii să economisească timp în găsirea, organizarea și schimbul de informații. Înscrierea în astfel de rețele se face gratuit și reprezintă o metodă bună de a aduce trafic targgetat. La înscrierea unui link este necesară crearea unui cont, la câteva din rețele românești am observat că există un sistem de votare: pozitiv și negativ, în funcție de numărul de voturi link-ul  publicat va sta  pe prima pagină, pentru o expunere mai bună, ceea ce înseamnă mai multe vizitate targetate pe site. Desigur, aceste lucruri țin de calitatea site-ului înscris și de informațiile expuse. Alte avantaje: indexare mai rapidă pentru motoarele de căutare, obținerea de link-uri de calitate.

Cele mai populare rețele de social bookmarking: Twitter, Pinterest, Delicious, Reddit, Stumbleupon, Digg, Fark, Tweetmeme, Friendfeed, Diigo, Scoop.it, Chime.in.

 

FacebookLinkedInTwitterGoogle+

One Thought on “Avantajele aduse de Social Bookmarking

  1. last.fm … e socialul meu preferat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Current month ye@r day *

Post Navigation

Facebook IconTwitter IconVisit Our Google + PageVisit Our Google + Page