Câte ceva despre link farm

Pentru cei care fac afaceri în mediul online există o luptă continuă pentru o poziție fruntașă în Google. Optimizarea corectă și prin metode acceptate de motoarele de căutare este un procedeu de lungă durată, motiv pentru care unii dintre proprietarii de site-uri preferă să apeleze la alte metode și tehnici de optimizare mai puțin oneste.

Există foarte multe mijlloace prin care webmasterii pot păcăli motoarele de căutare pentru un loc mai bun în Serps, chiar dacă rezultatele obținute nu sunt de lungă durată. Una dintre tehnicile folosite în acest scop poartă numele de link farm (fermă de link-uri).

Ce înseamnă link farm?

Link farm-urile sunt site-urile care au în paginile lor sute de linkuri care nu au nicio legătură cu conținutul. Scopul acestora este de a aduna cât mai multe link-uri pentru promovare. Arată ca un site normal, însă majoritatea conținutului este alcătuit din hyperlink-uri. Există întregi rețele de link farm, divizate pe categorii sau directoare, tocmai din cauză că motorul de căutare Google nu agrează linkurile irelevante. În fapt, aceste ferme de link-uri au fost create pentru a ajuta la creșterea page rank-ului, dar Google și alte motoare de căutare penalizează site-urile care creează link farm. Această tehnică face parte din optimizarea ”black hat” care conține mult mai multe tehnici prin care un site poate crește în ochii motoarelor de căutare, dar fără un rezultat de lungă durată.

Concluzie: Pentru rezultate de lungă durată și link-uri naturale este necesară  folosirea tehnicilor ”white hat” recomandate de Google. Într-un viitor articol voi vorbi în detaliu despre black seo hat și white seo hat.

FacebookLinkedInTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Current month ye@r day *

Post Navigation

Facebook IconTwitter IconVisit Our Google + PageVisit Our Google + Page