Despre directorul Dmoz

Open Directory Project sau Dmoz  este directorul web ce aparține companiei Netscape. Este considerat cel mai important director web cu înscriere gratuită care este administrat de voluntari din toată lumea. Fiind un director cu autoritate, Google vede altfel site-urile listate în Dmoz. În prezent directorul are page rank 7 și  în jur 47.541.000 de linkuri indexate. Înscrierea în Dmoz este un procedeu de lungă durată care presupune respectarea unui set de reguli pentru ca site-ul să fie aprobat.

În general, perioada de așteptare pentru o aprobare în Dmoz poate fi cuprinsă între câteva zile  până la ani de zile, timp în care este posibil să uitați că ați înscris site-ul. Unul din factorii care întârzie aprobările este faptul că editorii sunt voluntari, puțini la număr aceștia lucrează în funcție de timpul liber. De multe ori editorii sunt acuzați că nu-și fac treaba corespunzător, ba mai mult am văzut diverse discuții legate de corupție, însă în mare parte mulți din cei care trimit site-uri nu sunt interesați să respecte regulile de înscriere.

Cum se înscrie un site în Dmoz?

În primă fază mă asigur că site-ul meu este pe deplin finalizat, funcțional, am conținut unic și de calitate (să se încadreze în normele legale), abia după aceea, dacă aceste reguli sunt îndeplinite pot începe completarea formularului de înscriere. Pentru un site în limba română voi opta pentru secțiunea ”World”, iar mai apoi aleg categoria ”Română”, de aici pot naviga prin categorii și subcategorii pentru a o găsi pe cea potrivită pentru site-ul meu. O metodă mai simplă este căutarea dupa cuvinte cheie specifice site-ului pentru a descoperii în ce categorie sunt listate site-urile din același domeniu. După găsirea categoriei urmează înscrierea în sine. Ajunși la acest pas, completăm formularul de înscriere în următorul fel:

  • Titlu: în niciun caz nu vom folosi o înșiruiere de cuvinte cheie, titlul oficial al site-ului este suficient, fără limbaj promoțional sau majuscule în exces. Dacă nu găsiți un titlu bun, puteți pune titlul de genul Numedomeniu.ro este corect și în acest mod.
  • Descriere: descriere corectă și la obiect, dacă aruncați o privire pe descrierile site-urilor înscrise veți observa că acestea nu conțin mai mult de o frază. Evitați cu orice preț descrierea compusă doar din cuvinte cheie, acele texte tip reclamă, vor fi ignorate de editorii. În plus o descrieră făcută la obiect va duce la o verificare mai rapidă a site-ului și implicit la aprobarea acestuia.

Concluzie: Dmoz este cel mai mare director sau catalog web administrat doar de editori voluntari care au reușit să acumuleze informații din toate domeniile. Mai multe informații care v-ar putea fi de folos la înscriere le găsiți pe blogul dmoz.

FacebookLinkedInTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Current month ye@r day *

Post Navigation

Facebook IconTwitter IconVisit Our Google + PageVisit Our Google + Page