Care sunt cele mai bune trei programe de editare video ale momentului?

Dacă în urmă cu 15-18 ani editarea video era doar pentru profesioniștii din televiziune, din cinematografie și pentru cei care lucrau cu foarte mult conținut video, astăzi oricine poate edita un videoclip. De unde diferența asta? Producătorii de software de editare video s-au gândit că și utilizatorii obișnuiți și cei care lucrează în diverse domenii unde ai nevoie de prelucrare video au nevoie de instrumente cât mai utile și mai rapide. Dincolo de capitolul financiar, producătorii au mai exploatat și apetitul utilizatorului modern de a avea control total asupra unui video, de a face ce dorește cu el și a prezenta o formă cât mai bună a filmării, personale sau profesionale.

Editarea video este simplă astăzi, multe programe populare au interfețe intuitive, sunt variante gratuite și variante scumpe ale produselor, fiecare poate alege ce dorește, în funcție de buget. În același editor video se poate edita și audio, se pot face chiar și colaje de fotografii cu fel de fel de tranziții care impresionează chiar și cel mai pretențios privitor.

Dacă v-ați gândit să folosiți un program de editare video sau vreți să înlocuiți vechiul program cu unul modern și foarte bine adaptat nevoilor dvs. veți descoperi mai jos un top 3 programe de editare video care merită utilizate și cu rezultate excepționale la finalul prelucrării.

1. Adobe Premiere Element, Adobe Premiere Pro CC. Aici nu avem cum să le analizăm diferit, programele seamănă și oferă funcții asemănătoare până la un punct. Primul soft e pentru toate tipurile de utilizatori, merge instalat pe Windows și Mac. Ce oferă? Stabilizare video, detectarea fetei, detectarea automată a mișcării, efecte audio, filtre, video tracks nelimitate, are și varianta de încercare. Se poate folosi și de către profesioniști, și de către cei care vor să încerce altceva. Ușor de utilizat și cu multe funcții importante, Adobe Premiere Element este un pic greoi atunci când vrei să faci multe, dar dacă ai puțînă răbdare și atenție totul merge strună. Simplitatea editării, efectele speciale aplicabile editării, chroma-keying-ul și opacitate, organizarea inteligență a librăriei media, căutările inteligente recomandă Adobe Premiere Element. Varianta Pro CC a softului de editare video de la Adobe este potrivită pentru cei cu Windows, dar merge și pe Mac. Ce oferă? Editare mulți-cam, editare 3D, video tracks nelimitate, are și perioada de încercare, este bun pentru profesioniști, se mișcă excelent. Are funcții automate excelente, este foarte popular, suportă importarea video-urilor de prelucrat din orice sursă posibilă, internă și externă. Sincronizarea automată când sunt mai multe scene „trase” mulți-angle, interfață ceva mai ușor de folosit și răspunsul mai rapid la input, iată ce oferă în plus a două varianta de soft de editare a celor de la Adobe.

2. CyberLink PowerDirector. A două propunere de soft pentru editare video vine de la CyberLink, e pentru cei care lucrează în industriile care se ocupă de prelucrare video în mod activ, cinema, televiziune, dar un utilizator experimentat obișnuit poate să îl folosească foarte bine. Se instalează doar pe Windows, este ușor de configurat și de folosit. Ce oferă? Editare mulți-cam, editare video 360, detectarea automată a mișcării, are trial de 30 de zile, este util începătorilor pentru că e mai clar la nivel de interfață, mai ușor de înțeles. În timeline poți avea până la 100 de videoclipuri, ai la dispoziție o mulțime de instrumente de corecție și de stabilizare, efecte profesionale de aplicat când dorești, poți tăia rapid video și audio direct în program, fără a avea nevoie de alte softuri. Programul suportă cam toate tipurile de fișiere posibile, răspunsul la input e deosebit de bun, utilizează tehnologia TrueVelocity pentru editare video și procesare foarte rapidă. Toate videoclipurile editate pot fi uploadate rapid pe rețelele de socializare.

3. Final Cut Pro. Cei care au un Mac, laptopul de la Apple, au la dispoziție Final Cut Pro, cel mai puternic program de editare de la Apple și cu interfață foarte ușor de înțeles și de utilizat. Ce oferă? Editare mulți-cam, echilibrarea inteligență a culorilor, video tracks nelimitate, trial de 30 de zile, interfață ușor de folosit și de profesioniști, și de amatori. Se poate adaugă și edita orice fișier audio în câțiva pași, instrumentele de grupare și efectele deosebite aplicate, personalizabile, toate acestea se adaugă particularităților programului de editare video. Final Cut Pro se poate sincroniza cu Photos și iTunes, oferă și o organizare media puternică, keying tools, asistență pentru broadcast-quality, opțiuni îmbunătățite XML, un workflow îmbunătățit, instrumente chroma keying mult îmbunătățite față de alte softuri asemănătoare. Suportul este foarte bun, importul și exportul fișierelor e foarte rapid, sunt suportate toate formatele populare. Funcțiile sunt suficient de multe pentru a putea prelucra oricum dorești un video filmat în vacanță sau pentru a monta un reportaj interesant pentru jurnalul de știri.

La final trebuie să mai menționăm două programe de editare video foarte populare care pot fi variante de luat în seama dacă cele trei opțiuni prezentate nu vi se potrivesc. Unul e pentru Android, pentru că se editează mult și pe telefon, tabletă, e vorba de KineMaster, ce oferă Instant preview, efecte smart, editare în mod multiple layers, adăugare de notații text și scris de mâna, editare la nivel de frame, sub-frame, editare puternică audio. Al doilea e Corel VideoStudio, doar pentru începători, cu efecte în timp real, corectarea culorilor automată, interfață intuitivă special gândită pentru cei la început de drum în editarea video. Are editare mulți-cam, suport pentru 4K, suport pentru 360-degrees VR, librărie muzicală și efecte de tot felul.

FacebookLinkedInTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Current month ye@r day *

Post Navigation

Facebook IconTwitter IconVisit Our Google + PageVisit Our Google + Page