Google Disavow Tool

disavow links

 

În octombrie 2012 cei de la Google au lansat un tool care s-a dovedit a fi foarte apreciat și util, este vorba de Google Disavow Tool. Pe langa celelalte tooluri existente, disavow links vine cu o opțiune interesantă și anume  faptul ca permite scoaterea link-urilor venite în mod mai puțin natural către site, cu alte cuvinte prin intermediul acestuia se poate renunța la link-urile de tip spam. Așa că, greșelile făcute prin utilizarea tehnicilor blackhat pot fi îndreptate prin dezaprobarea link-urilor obținute în acest fel.

În mare parte toolul este apreciat de cei care respectă regulile de optimizare, însă cei care practică metode seo mai puțin convenționale prin plasarea de link-uri în mod intenționat pentru a face rău concurenței, cu siguranță nu au întâmpinat cu brațele deschise Google Disavow. Un aspect care trebuie avut în vedere este că toolul nu este recomandat să fie folosit pentru orice fel de link. Cel mai bine se poate folosi dacă se primește un mesaj în Google Webmasters Tools în ceea ce privește link-urile nenaturale, dacă acestea nu pot fi scoase manual se poate folosi GDT, cel puțin așa recomandă Matt Cutts. De asemenea, disavow links tool trebuie utilizat cu atenție, iar acest întreg proces de eliminare și actualizare a link-urilor se poate întinde pe o lungă perioadă de timp.

Ce ar trebui să știm atunci când ne hotărâm să eliminăm anumite link-uri

Starea link-urilor, cât și naturalețea acestora poate fi verificată cu diverse tooluri, sau cea mai înțeleaptă metodă pentru a afla dacă un link este relevant și valoros este citirea Ghidului Google. Practic aici se găsesc cele mai esențiale informații în privința practicilor greșite care se fac în optimizarea site-urilor, astfel vă puteți forma o părere despre ce înseamnă link natural și site de calitate. Dacă într-un final se ajunge la concluzia că unele link-uri nu sunt de valoare, se uploadează toate aceste link-uri în Google Disavow Tool. După ce link-urile au fost trimise spre anulare, tot ceea ce trebuie să faceți este să așteptați, problema este că nu se știe cât, nefiind stabilit un termen propriu zis. Chiar dacă întregul proces este de lungă durată, cel puțin există o posibilitatea de a elimina link-urile necorespunzătoare, ținând cont că unii webmasteri au chiar pretenția de a cere bani pentru a scoate link-urile. Așadar, dacă vreți să scapați de link-urile nocive trebuie să completați formularul de disavow links.

FacebookLinkedInTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Current month ye@r day *

Post Navigation

Facebook IconTwitter IconVisit Our Google + PageVisit Our Google + Page