SEO prin comentarii pe bloguri

 

cometariu pe blog

 

Comentariile pe bloguri pot reprezenta o bună oportunitate de SEO, fie pentru cei care comentează, fie pentru blogurile care găzduiesc respectivele comentarii. Dacă vorbim despre SEO prin comentarii în beneficiul celui care postează comment-uri, acesta se poate face fie printr-un link cuprins în numele de utilizator, fie printr-un link în textul comentariului

Această metodă funcționează pe site-uri sau blog-uri cu link-uri do follow. De obicei sunt linkuri do follow – care pot conduce în pagina celui care postează comentariul – linkurile pe care bloggerul le consideră de încredere și pe care decide să le recomande cititorilor săi. Este de fapt un vot de încredere acordat altui site, căruia îi transferă în acest fel și page rank. Evident acest transfer de page rank nu afectează page rank-ul paginii în care se comentează, aceasta fiind – dimpotrivă – creditată mai bine de către Google și câștigând autoritate. Desigur, un blog cu autoritate, ce conține linkuri do follow trebuie să aleagă cu atenție link-urile cărora le conferă acest atribut, pentru că în cazul în care își asociază imaginea cu cea a unui site neconsiderat ”ok” de către Google, riscă să își piardă din trust rank.

În consecință, singura manieră de a face SEO prin commenturi pe bloguri, însă la modul corect și fair play, este postarea de comentarii la subiect pe blog-uri cu linkuri do follow, astfel încât site-ul gazdă să direcționeze pagerank către site-ul tău. Una din etapele acestei proceduri este de a căuta bloguri cu un page rank mare și de preferat din aceeași nișă cu site-ul care se dorește a fi promovat. Textul ancoră poate fi un nume, un cuvânt cheie sau chiar un nume de site, un link ce va conduce în pagina ta cât mai mulți vizitatori.

Dincolo de link-urile do follow există și link-urile no follow, acestea nu sunt relevante din punct de vedere SEO și nici poziția site-ului nu poate fi influențată în Serps. Deși nu au relevanță în motoarele de căutare link-urile nofollow au scopul de a trimite vizitatorii de pe un site pe altul.

FacebookLinkedInTwitterGoogle+

18 Thoughts on “SEO prin comentarii pe bloguri

 1. Nu stiu cine scrie articolele astea, dar nu prea aveti treaba cu SEO. Cand vorbiti de adunarea de linkuri tot folositi termenul SEO, n-are ce cauta acolo. Un comentariu pe un blog nu e nici macar SEO offsite.

  Eu zic sa va informati din surse noi, ce scrieti aici e de prin 2010. Bafta!

 2. Link building-ul este indiscutabil un factor SEO pentru că influențează poziția unui site în Google, adica Search Engine Optimization. Atât oficialii Google cât și experții în SEO se referă în tutoriale și conferințe la relația între link building și SEO dintotdeauna. Comentariile de succes cu link, fie ele dofollow sau nofollow, sunt backlink-uri și orice backlink strategic este prin urmare link building.

  Cât privește actualitatea acestor informații, comentariile cu link pe bloguri sunt încă foarte sănătoase și foarte recomandate și acum, dupa update-ul Pinguin de anul trecut. Iată mai jos un studiu de caz post-Penguin făcut recent dea cea mai mare companie specializată în SEO și numită SEOmoz (redenumită acum MOZ, s-a mutat recent de pe seomoz.com pe moz.com) http://moz.com/ugc/how-blog-commenting-can-still-be-a-healthy-part-of-your-postpenguin-seo-strategy-case-study

  Cometariile pe bloguri ajută dacă sunt relevante, dacă nu sunt spam și mai ales dacă sunt facute pe site-uri din aceași nișă.

  Ultimul raspuns oficial de Google pe tema asta vine intr-adevar din 2010 de la Mike Cuts dar nu a existat de atunci o altă poziție oficială despre asta iar practica dovedește că aceste comentarii pe bloguri, dacă sunt făcute cu cap cum a descris Ana mai sus, dau rezultate și după update-uș Penguin de anul trecut.

 3. dan mihai on noiembrie 12, 2013 at 9:44 pm said:

  comentariile pe bloguri dupa parerea mea sunt destul de importante, pe mine unul ma ajuta.

 4. e-provincia on februarie 22, 2014 at 10:02 am said:

  Sper sa-mi fi de ajutor sfaturile din acest articol…sunt la iceput de drum…
  ms! si sa ai o zi buna!

 5. Ion Popescu on aprilie 2, 2014 at 8:44 am said:

  Exista mai multe metode de a crea build link-uri de calitate. Unul dintre ele este postarea articolelor in social media. Am scris un articol despre asta.

 6. Spa Bucovina on aprilie 30, 2015 at 9:18 am said:

  Comentariile pe blogurile cu Dofollow chiar isi fac treaba atunci cand vorbim de optimizare SEO. Din experienta proprie acestea chiar ne-au ajutat!

 7. Laptopurimega on mai 14, 2015 at 10:09 am said:

  Comentariile pe bloguri sunt foarte importante .Ceea ce ai scris in articol e foarte adevarat.Multe persoane sa tina cont de acest lucru ca parerile altora e foarte importanta pentru promovare.

 8. Oana Loredana on mai 22, 2015 at 12:56 pm said:

  Este adevarat ca comentarea pe blog-uri este importanta, insa ca sa aiba un efect benefict pentru tine si site-ul tau este ca administratorul sa iti deie voie sa comentezi cu un cuvant cheie astfel ridici domeniul tau mult mai bine. Un comentariu pe blog poate sa iti mai aduca si trafic, pe langa seo.

 9. Felicitari pentru articol

 10. Carol Residence Copou on mai 12, 2016 at 2:29 pm said:

  Este destul d eimportant, dar cu mare lucru nu te ajuta.. Poate doar 1-2%

 11. Potenta on iunie 20, 2016 at 7:19 pm said:

  Ajuta destul de mult aceasta metoda, dar pe langa trebuie sa ai continut de calitate, articole de calitate postate atat pe blogul site ului, cat si in afara lui.

 12. Kendall on iunie 22, 2016 at 8:40 am said:

  Asa este! Este foarte important lucrul asta

 13. Rent a car Bucuresti on decembrie 15, 2016 at 8:28 pm said:

  Comentariile pe bloguri sunt o excelenta strategie de a obtine linkuri catre site-ul sau blogul personal.

 14. Buna, sunt un incepator in ce inseamna seo, articolul dumneavoastra pare relevant si apreciem ca va faceti timp pentru a indruma si pe altii.

 15. motoapk hihi on aprilie 24, 2017 at 3:54 pm said:

  Great, thanks for sharing this article.Really thank you! Keep writing.

 16. Salutare
  Totusi din cate am observat si link-urile nofollow au un oarecare impact, afisaza existenta site-ului.

  Este posibil sa ma insel?

 17. Alexandra Popescu on ianuarie 10, 2019 at 12:47 pm said:

  Continutul de calitate trebuie sa primeze pentru a fi bine indexati. Daca va faceti o structura pe care sa o urmati atunci cand va dezvoltati site-ul, nu veti inceta sa apareti in primele pagini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Current month ye@r day *

Post Navigation

Facebook IconTwitter IconVisit Our Google + PageVisit Our Google + Page