Google anunță noi schimbări în algoritmul de căutare

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Google caută să își îmbunătățească cu orice ocazie algoritmul de căutare. Unul dintre cele mai recente anunțuri lansate de Google în acest sens este update-ul pentru filtrul Panda, unul care trebuia să se desfășoare pe o perioadă de doar 10 zile. Cu toate acestea, Matt Cutts, creierul din spatele algoritmilor de căutare Google, a anunțat că update-ul pentru Panda este încă în lucru, iar filtrul se updatează în fiecare lună.

Dacă în 2012 Panda a venit cu schimbări drastice pentru webmasteri, reinstaurând ideea legată de importanța esențială a conținutului, ceea ce a determinat webmasterii să își reevalueze conținuturile și construcția site-urilor, astfel încât acestea să fie populate cu conținut de cât mai bună calitate, noul update Panda de la finele lunii iulie pare să mai “îndulcească” puțin situația. În principiu, Google va lista între primele rezultate site-urile cu conținut de bună calitate, reușind să detecteze cu o mai mare acuratețe site-urile cu conținut duplicat sau generat automat. De asemenea, algoritmul va urca pe primele poziții site-urile care nu suferă de “over-optimization”, cu alte cuvinte ar trebui să lăsăm conținutul cât mai natural, atât în ceea ce privește textul cât și incidența linkurilor.

Alte schimbări anunțate recent de cei de la Google, prin vocea lui Matt Cutts, sunt legate de filtrarea advertorialelor; o mai bună analiză a linkurilor, care să dezavantajeze linkurile spam și pe cei care le generează; detectarea site-urilor cu autoritate în diferite nișe; eliminarea spamului din paginile  de rezultate.

Matt Cutts este începând din anul 2000, unul dintre stâlpii de bază ai celor de la Google, fiind inițial inginer de soft. La 13 ani după intrarea sa în echipa Google, Cutts este astăzi șeful echipei de Webspam Google. De asemenea, este extrem de implicat în îmbunătățirea algoritmilor de căutare folosiți de Google, și în consecință a rezultatelor evidențiate pentru utilizatori, dar și în combaterea webspam-ului. Prin intermediul canalului You Tube Google Webmaster Help, Cutts oferă informații celor interesați de modul în care Google lucrează constant la îmbunătățirea algoritmului său de căutare, dar și de alte subiecte legate de activitatea celor de la Google.

FacebookLinkedInTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Current month ye@r day *

Post Navigation

Facebook IconTwitter IconVisit Our Google + PageVisit Our Google + Page