Shopping Ads în Google Image Search

google_shopping_adsCăutările cu referire la diverse produse pe care clienţii doresc să le cumpere, făcute de pe telefoanele mobile sau tablete, prin intermediul Google, au crescut în ultimele 12 luni cu peste 30%. Pe de altă parte, clienţii cumpără mult mai multe produse prin intermediul telefoanelor mobile şi comenzilor via platforme mobile. Retailerii au început să aibă nevoie de noi instrumente prin care să ajungă mai rapid la clienţii finali, să îşi vândă produsele mai eficient.

Recent, la începutul săptămânii în curs, Google a lansat un nou serviciu dedicat advertiserilor numit Google Shopping Ads, care le va permite acestora să afişeze reclame în rezultatele din Google Images Mobile pentru magazinele online deţinute. Proprietarii de magazine online vor crea reclamele şi le vor plasa în Google Images, varianta mobil. La o simplă căutare ulterioară, utilizatorii vor vedea mai întâi reclamele la magazinele care vând produsele pe care şi le doresc şi mai apoi diverse poze cu articolele respective.

 

O formă standardizată va fi aplicată acestor anunţuri pentru a nu se ajunge la derapaje, astfel că fiecare imagine care va fi listată cu titlul de reclamă va avea preţul şi numele magazinului de unde se poate lua articolul amplasate peste fotografie, în partea de jos.

Sistemul din spatele afişării reclamelor în Google Images Mobile va fi similar cu cel al afişării reclamelor Adsense normale. Căutările generice au fost şi ele îmbunătăţite, astfel că există multe filtre care permit utilizatorilor să găsească rapid produsele dorite, corespunzătoare dorinţelor fiecăruia. Alături de preţ şi magazin online unde se găseşte produsul, pe viitor vor fi integrate şi informaţii precum descriere, magazine fizice, date de contact sau localizare pe Google Maps.

De ce şi magazine fizice? Pentru că toată lumea comandă online, dar de multe ori preferă să ridice produsele din magazinele fizice. Există şi o funcţie numită Store Pickup Link pentru advertiseri, de găsit în interfaţa de administrare AdWords.

În altă ordine de idei, Google Shopping Ads aduce şi o altă schimbare. Reclamele de tip local inventory ads devin mai accesibile şi mai utile, căutările de produse „locale” fiind în creştere în ultimul an. Pentru advertiserii care utilizează deja local inventory ads, surpriza va fi şi mai mare având în vedere că acest tip de reclame devine mai uşor de căutat şi de găsit pe google.com în Knowledge Panel-ul local, un loc unde cumpărătorii caută deja orarul magazinelor şi cum anume pot ajunge la un anumit magazin din apropiere. În plus, din iulie anul trecut a fost lansat şi Purchases on Google, o funcţie a Shopping Ads care permitea oamenilor obişnuiţi să cumpere produse direct de pe telefonul mobil prin intermediul paginilor tip retailer-branded product page găzduite de Google. Şi tot în iulie 2015, Google a anunţat extinderea Shopping Ads şi pe telefoane mobile.

Reclamele advertiserilor sunt eligibile în mod automat să apară în Google Image Search mobile ca parte din Google Search Network. Printre primii care profită de noile facilităţi se află producătorul recunoscut la nivel mondial Swarovski, cu ale sale celebre cristale, urmând să-şi promoveze bijuteriile în Google Image Search. De asemenea, retailerii pot să indice dacă permit cumpărătorilor să ridice produsele din store afişând store pickup link, care, potrivit testelor, ar creşte rata celor care dau click cu până la 50%.

FacebookLinkedInTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Current month ye@r day *

Post Navigation

Facebook IconTwitter IconVisit Our Google + PageVisit Our Google + Page