White hat seo și black hat seo

white-hat

 

Orice site are nevoie de Seo, adică de o optimizare cât mai bună pentru a obține rezultate avantajoase în motoarele de căutare. Procesul de optimizare se poate realiza prin doua modalități: white hat și black hat. White hat este tehnica legala de optimizare a unui site, pe când black hat este o tehnică nu prea etică, care în final duce la penalizări și detronări considerabile în pozițiile din Serps.

Ce însemnă White hat?

Presupune respectarea regulilor stabilite de motoarele de căutare, aici vorbim în special de Google, fiind cel mai folosit motor de căutare de la noi. Atenția acestei tehnici este concentrată pe conținut calitativ pentru utilizatori, design atractiv, navigare ușoară. Ideea de bază este aceea de a respecta regulile impuse și de a obține rezultate în mod natural. Chiar dacă este un procedeu de lungă durată, doar prin această metodă site-ul va putea dobândi și va avea asigurată o poziție bună în rezultatele motoarelor de căutare.

Ce înseamnă Black hat?

În urma folosirii acestei tehnici site-urile ajug să fie penalizate drastic. Odata penalizat, un site scade considerabil în rezultatele de căutare, iar procesul de optimizare implică mult mai multă muncă pentru a-l aduce din nou pe poziții. În general, se folosesc tot felul de tehnici pentru a induce în eroare motoarele de căutare. De multe ori această păcăleală are succes, însă nu pe termen lung. Există rău voitori care apelează la metoda „dark” pentru penalizarea site-urilor concurente, partea bună este că linkurile nenaturale pot fi înlăturate cu ajutorul unui tool lansat în 2012, Google Disavow. Cele mai folosite tehnici black seo sunt: pagini false (gateway pages), nu pot fi văzute de vizitatori, sunt concepute special pentru motoarele de căutare, cu un conținut imens de cuvinte cheie. Alte metode: conținut ascuns, link farms, keyword stuffing, probabil practicanții cunosc mult mai multe.

Black sau white? Fiecare este responsabil pentru metoda și strategia seo aleasă.

FacebookLinkedInTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Current month ye@r day *

Post Navigation

Facebook IconTwitter IconVisit Our Google + PageVisit Our Google + Page