Câte ceva despre „Google Dance”

google-dance

Optimizarea pentru motoarele de căutare este foarte necesara pentru oricine își doreste un site cu trafic, un site vizibil și de notorietate. Însă pentru ca acest lucru să funcționeze este necesar ca cei care se ocupă de optimizarea și promovarea site-ului să țină cont și de permanentele schimbări pe care Google le face legat de algoritmul de căutare. Aceste lucruri au efect asupra poziționării pentru cuvintele cheie vizate și a paginilor indexate.

Ca urmare a modificărilor făcute de Google referitor la algoritmul de căutare, Page Rank-ul unui site poate descrește pentru câteva zile, dar acesta va reveni la nivelul initial (dacă vorbim despre un site cu un index stabil pe o perioadă lungă de timp). Aceste update-uri periodice de algoritm poartă numele de Google Dance. Un “dans Google” poate dura de la câteva ore la câteva săptămâni.

Este aproape imposibil ca cineva să garanteze o anumită poziție în lista de rezultate a unui motor de căutare, mai ales că algoritmii Google nu sunt cunoscuti. Este rolul specialiștilor SEO să mențină un site cât mai sus în lista de rezutate a căutărilor, sau cel puțin să nu piardă definitiv din Page Rank-ul inițial, ca urmare a modificărilor de algoritm sau a unui update major al Google. În general, site-urile cu un “black hat SEO” vor fi cele penalizate.

FacebookLinkedInTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Current month ye@r day *

Post Navigation

Facebook IconTwitter IconVisit Our Google + PageVisit Our Google + Page