Câte ceva despre directoare web

Un director web nu este în niciun caz motor de căutare, ci este un site, un fel de catalog web mai degrabă, o librărie online, care contine site-uri grupate pe categorii. Site-urile ajung în directoarele web prin înscrieri, ce presupun completarea unui formular cu datele solicitate. Scopul unui director web este de a susține site-urile la poziționări în Google, după cuvintele cheie căutate.

Cele mai cunoscute directoare web:

La ora actuală cel mai important director web este Dmoz sau Open Directory Project. Directorul aparține companiei Netscape și este administrat de editori voluntari. Aprobările în acest director se pot întinde pe o lungă perioadă de timp, după criterii de selecție riguroase. Acum directorul are în jur de 47.541.000 de linkuri indexate. Al doilea director de mare importanță este Yahoo Directory. Dacă în Odp înscirile se pot realiza gratuit, în directorul de la Yahoo trebuie să contribuiți cu o sumă de 299 dolari pe an, în cazul în care site-ul are conținut adult suma de plată va fi de 600 de dolari pe an.

Tipuri de directoare web:

  • directoare gratuite
  • directoare cu plată
  • directoare cu link reciproc

Sunt utile directoarele web?

Atât timp cât înscrierile se fac corect și se realizează o selecție a directoarelor de calitate, care nu conțin sute de reclame și bannere, directoarele web rămân în continuare o metodă bună de link building. Desigur, părerile sunt împărțite în funcție de experiența fiecăruia, unii se așteaptă să ajungă pe prima pagină doar cu înscrieri în directoare, alții nu mai țin cont de nicio regulă și sunt penalizați. De mare ajutor sunt listele de directoare care sunt actualizate periodic după diferite criterii seo (directoare generale, de nisa, page rank, link reciproc, gratuit, cu sau fara cont).

FacebookLinkedInTwitterGoogle+

2 Thoughts on “Câte ceva despre directoare web

  1. Karmania on februarie 6, 2014 at 2:47 pm said:

    In ultimii doi ani am avut numai experiente neplacute cu directoarele web indiferent de strategia pe care am adoptat-o. Imi pare rau sa spun dar cred ca era directoarelor a cam apus (dealtfel am vazut ca se inchid pe capete).

    Dupa cum vad ca actioneaza Google directoarele web incalca tot ce se poate numi tendinta actuala:
    – nu au continut original si asta ca nu sta nimeni sa faca texte diferite pentru fiecare director;
    – au puhoaie de linkuri catre alte siteuri (logic altfel nu s-ar mai inscrie nimeni);
    – vizitatirii reali ajung pe aceste siteuri din gresala.

    Altfel spus Google trage cu tunul in bloggeri d’apai in directoare…

  2. fusioncreative on martie 10, 2016 at 6:52 am said:

    In unele directoare inca este bine sa iti inscri site-ul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Current month ye@r day *

Post Navigation

Facebook IconTwitter IconVisit Our Google + PageVisit Our Google + Page