Forum-urile ca metodă de optimizare

Una din cele mai vechi și calitative forme de socializare și de schimbat informații în mediul online au fost și rămân forum-urile. Cam în orice nișă există unul sau mai multe forum-uri cu utilizatori activi, care vorbesc constant despre domeniul respectiv. Fiecare contribuie în felul său, se vorbește despre ultimele noutăți din domeniu, se discută pe subiecte mai mult sau mai puțin controversate, se dau sfaturi, idei, îndrumari. A face parte dintr-o astfel de comunitate este vital pentru site-ul pe care dorim să-l optimizăm.

Pe lângă faptul că, făcând parte din una sau mai multe astfel de comunități rămânem mereu conectați cu ultimele tendințe în domeniu, se pot încheia colaborări excelente, se pot găsi clienti pe termen scurt sau lung, se poate crea chiar o anumită notorietate a site-ului sau serviciilor pe care le promovăm.

Primul pas este identificarea forum-urilor din domeniu. Se fac căutari pe cuvintele cheie relevante adăugând „forum” în fața sau după aceste cuvinte. Probabil, putem găsi diverse forum-uri care sunt asociate cu domeniul respectiv, dar înainte de a trece la crearea de cont, trebuie sa verificăm care din aceste forum-uri sunt sau nu active. Există multe forum-uri de tip spam sau bulk, care nu au conținut real și sunt acolo doar să atragă sau să păcălească motoarele de căutare. Mai sunt si forum-uri care nu au un astfel de conținut, dar postările sunt sărace, utilizatorii aproape inexistenți. Dacă pe nișa vizată sunt multe forum-uri nu are rost să se piardă timpul cu acestea. Dacă nu găsim forum-uri active și calitative ne putem mulțumi și cu crearea unor conturi pe astfel de forum-uri. Nu trebuie pierdute din vedere nici forum-urile mari, generaliste, care au secțiuni sau subsecțiuni dedicate diverselor domenii de activitate. Însă, cele mai vizate forum-uri pe care le căutăm sunt cele active, cu contribuții consitente și serioase, aduse de membrii activi.

Odată ce am identificat si am selectat forum-urile pe care e bine să activăm, trebuie să trecem la crearea contului. Este important să fie citite cu atenție regulile de folosire ale forum-ului. După ce am creat cu succes contul, nu trebuie să trecem direct la postarea site-ului, aceasta este una din cele mai întălnite greșeli. Membrii mai vechi ai comunității respective și moderatorii vor cataloga acest gest ca spam, vor sterge postarea cel mai probabil vor bana ip-ul și mail-ul respectiv. Este important să aducem contribuție vizibilă pe forum sau să deschidem subiecte care ne interesează. Dupa ce am făcut un număr de căteva zeci de postări, salutând membrii comunității, întrebând câte ceva sau răspunzând în funcție de cunoștințe sau documentație la întrebările altora, putem trece și la promovarea site-ului sau serviciile oferite.

Cele mai multe forum-uri dau posibilitatea membrilor, ca după ce și-au dovedit aceste bune intenții să posteze in semnatură un link la site-ul pe care îl oferă. Alte forum-uri pot fi mai restrictive din punct de vedere al semnăturii sau a link-urilor postate, dar mai mereu oferă o alternativă de a promova site-ul indirect. Se poate deschide un topic în secțiunea potrivită cu descrieriea serviciilor iar link-ul poate fi oferit în privat odată ce suntem contactați de primii oameni interesați. La început fiecare astfel de vizitator contează, pentru că el poate împărtășii site-ul și altora din rețeaua lui socială, dacă conținutul site-ului este unul cu adevărat interesant, ceea ce poate aduce alți și alți vizitatori în timp. Cei interesați de pe o discuție pe froum pe un anumit subiect vizat de site-ul pe care il promovăm, sunt de obicei vizitatori mult mai targetați care pot aduce beneficii foarte bune site-ului, fie prin recomandarea lui, fie prin accesarea sau folosirea serviciilor ori conținutului oferit.

Link-urile venite din astfel de forum-uri reprezintă o metodă calitativă și naturală de a aduce trafic pe site. Dacă forum-ul sau secțiunea respectivă este relevantă pentru nișa vizată de site-ul nostru, forum-ul poate fi o mină de aur pe termen lung. Bineînțeles, nu este suficient să creăm un utilizator, să interacționăm puțin și să punem link-ul in semnătura. Dacă forumul este activ și mereu vizitat de cei pe care îi vizăm este important să aducem contribuții în mod constant și semnificativ, lucru care poate construi în timp o reputație, un statut diferit față de ceilalți membrii și de ce nu, anumite privilegii. Pe cel mai activ forum, unde putem pune în semnatură site-ul sau un link indirect la postarea cu acel site, trebuie să postăm frecvent și cât de des posibil, pentru a ridica, menține și consolida site-ul vizat ca unul de importanță.

 

FacebookLinkedInTwitterGoogle+

4 Thoughts on “Forum-urile ca metodă de optimizare

 1. Iulian on mai 8, 2015 at 11:18 am said:

  Stiti vorba ceea, incercam, facem, vedem daca reusim. Aceasta metoda este binevenita, ar fi bine de mai remarcat si alte semne de promovare a unui proiect.

 2. Marius on iunie 16, 2015 at 12:46 pm said:

  un articol foarte bun. de asmenea forumurile aduc si trafic. si un site cu un trafic consistent are sanse sa fie mentionat in mod gratuit de alti useri crescandu-i astfel popularitatea in mod natural.

 3. Sergiu on mai 19, 2016 at 7:27 am said:

  Un articol adevarat dar tin sa mentionez ca forumurile sunt doar o mica bucata din ceea ce inseamna promobarea
  http://www.peisajelecalatorului.com

 4. Vladimir on mai 19, 2016 at 7:28 am said:

  Un articol bun . Succes in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Current month ye@r day *

Post Navigation

Facebook IconTwitter IconVisit Our Google + PageVisit Our Google + Page